Det har blivit allt vanligare att privatpersoner efterfrågar hjälp av en personlig tränare. På senare år har allt fler gym och träningsanläggningar börjat erbjuda personliga tränare till förmånliga priser, ofta ingår det även i de paketerbjudanden som dessa anläggningar erbjuder. I den här artikeln går vi igenom vad en personlig tränare kan hjälpa till med, vad det kostar och i vilken mån det omfattas av friskvårdsbidraget. Artikeln kan användas som en handbok för den som vill sätta igång med träningen, men inte har full koll på hur det fungerar att ta hjälp av en personlig tränare.

Personlig tränare – ett bra alternativ för både den avancerade motionären och för nybörjaren

En vanlig missuppfattning när det handlar om personliga tränare är att det bara är lämpligt för den mycket erfarna motionären. Det är visserligen sant att det kan vara till stor nytta för den som tränar ofta och mycket att ta hjälp av en kvalificerad tränare för att utveckla sin träning, men det är långt ifrån den enda gruppen som personliga tränare (pt göteborg) kan hjälpa. Numera är det mycket vanligt att personliga tränare lägger mycket tid på att hjälpa privatpersoner som vill komma igång med sin träning. Det kan handla om att man behöver hjälp med att göra upp ett träningsschema, få instruktioner om hur maskinerna på gymmet fungerar och göra upp en plan för hur man kan tänka kring kosthållning.

Goda möjligheter att få prova på träning med en personlig tränare till en låg kostnad

Många förhåller sig avvaktande till möjligheten att anlita en personlig tränare av rena privatekonomiska skäl. För att klara klartext, man tycker att det är för dyrt. Så behöver det inte alls vara. När du exempelvis tecknar ett nytt avtal med ett gym är det vanligt att du kan få någon timme med en personlig tränare kostnadsfritt, som ett sätt att bli introducerad till gymmets maskiner och lokaler. Om du redan är kund på ett gym eller ett träningscenter kan du ofta göra upp mycket förmånliga erbjudanden om att träffa en personlig tränare till ett lågt pris för att du ska få möjlighet att prova på tjänsten och se om det är något för dig.

Friskvårdsbidraget kan användas för att träna med en personlig tränare

Väldigt många arbetsgivare erbjuder friskvårdsbidrag som en löneförmån till sina arbetstagare. Friskvårdsbidraget är en skattefri ersättning som de anställda kan ta del av för att bekosta olika former av träning, det kan handla om allt från massage till gymkort. Friskvårdsbidraget får användas för att anlita en personlig tränare, vilket innebär att du kan få någon timme i månaden med en personlig tränare utan att behöva betala en krona själv. Exakt i vilken omfattning du kan få hjälp av en personlig tränare genom ditt friskvårdsbidrag beror på hur mycket din arbetsgivare avsätter åt detta ändamål.