Är det dags att dra rör? Eller behöver du hjälp med att byta blandare? När man anlitar vilken hantverkare som helst är det viktigt att arbetet inte blir dyrare än väntat och att det inte drar ut på tiden (särskilt när det gäller ett lite större arbete). För att vara så säker som möjligt finns det en del tips man kan följa för badrumsrenoveringar i kungälvs kommun.

Begär in flera offerter

Genom att ta in flera offerter från rörmokare kan du säkerställa att du betalar ett rimligt pris. Det finns flera hemsidor som hjälper dig med detta, så kallade offerttjänster. Ett annat alternativ är att höra runt med vänner och bekanta för att se om de vet någon bra rörmokare i området. Tänk på att inte bara anlita den firma som ger lägst offert utan vidare – ta även nästföljande tips i åtanke först.

Kolla upp företaget

När man anlitar en hantverkare är det viktigt att man ber om att få se intyg på behörighet. Det här är särskilt viktigt när det kommer till rörmokare. Även försäkringsbevis är bra att be om. Du bör också ta referenser från tidigare kunder till företaget för att höra vad de tyckte om arbetet. Därutöver är det bra att kolla upp omsättning och antal anställda på allabolag.se. Här kan man också delvis se vilka skulder firman har.

Akta dig för svartjobb

Det är inte ovanligt att man anlitar en rörmokare eller en annan hantverkare svart. Man behöver säkerligen inte påminnas om att svartjobb är olagligt – det vet de flesta redan – men tänk på att du inte får något rotavdrag för att renovera badrum göteborg, att det blir svårare att reklamera och att du missar ev. garantier, samtidigt som risken är större att stöta på en oseriös aktör. Skulle en olycka ske är det dessutom du som kan bli ansvarig. Det finns många anledningar till att anlita vitt.

Hur ser kostnaderna ut?

Det är viktigt att på förhand granska offerten ordentligt. Vad är det egentligen som ingår? Ingår material, resor och städning exempelvis? Undersök budet noggrant – om du är osäker på något, är det bara att fråga. Handlar du som privatperson ska du givetvis kunna se priset för badrumsrenovering & köksrenovering inklusive moms. Kolla även om det är en ungefärlig prisuppgift som ges, om det är fast eller om det är löpande. Ett löpande pris kan med fördel kombineras med ett maxtak.

Fixa ett avtal

Det finns egentligen inga goda ursäkter för att inte fixa ett avtal. Få ned på pränt vad ni har kommit överens om, gärna så detaljrikt som det bara går. Det här försäkrar dig vid en tvist och minskar risken för missförstånd. Muntliga avtal gäller givetvis också, men skulle det komma till rättegång är det svårt att bevisa dessa (om de inte är inspelade givetvis).

Undvik förskottsbetalningar

Du ska aldrig behöva betala något i förskott. Skulle din rörmokare göra något fel kan du då inte hålla inne pengarna tills problemet är åtgärdat. Om ni på förhand har enats om en ungefärlig prisuppgift är det den som gäller – och den får inte överskridas med mer än 15 procent.