Det tycks allt mer gå i den riktningen att lågprisalternativ blir mer och mer likt materialet det försöker att efterlikna. Det här kan appliceras på golv till exempel. Om du satsar på trägolv behöver du troligtvis inte välja det dyraste träslaget. Med lite efterforskning är chansen stor att du hittar ett lågprisalternativ som är mycket likt det dyra träslaget du suktade efter från början.

Köp en färdig duschkabin

Om du är säker på att din dusch är bortom räddning, och att en god putsning inte kommer att räcka, finns det mängder av alternativ på marknaden idag inför en badrumsrenovering. Att köpa en färdig duschkabin är normalt billigare än att låta en plattsättare eller hantverkare kakla eller bygga en helt ny dusch. Färdiga duschkabiner ser dessutom ofta väldigt bra ut, och det bör garanterat finnas en kabin som stämmer överens med dina önskemål och din stil.

Byt toalettstol själv

Så länge du inte behöver dra nya rör, är det ett relativt enkelt jobb att byta ut toalettstolen själv. Här finns alltså möjlighet att spara en ansenlig summa på rörmokare. Innan du bestämmer dig för att göra detta måste du dock kontrollera att inga nya rör behöver dras, och att den gamla inte måste förlängas.

Vidare är ditt val av toalettstolar något begränsat (beroende på hur mycket jobb du kan tänka dig att göra själv). Vägghängda toaletter kräver till exempel helt andra förutsättningar än golvmodellerna vid installationen.

Behöver du verkligen dra om rören?

Något som ofta blir en stor utgiftspost i en badrumsrenovering är rörmokare. Försök att undvika detta och hitta alternativa lösningar om möjligt. Att anlita en rörmokare för att dra nya rör blir som regel dyrt, eftersom det helt enkelt är ett stort jobb i många fall. Det här är inte heller något man bör göra själv, eftersom försäkringsbolagen inte är så pigga på att betala ut pengar för skador som sker till följd av ett undermåligt hemmaarbete.