Är du i behov av en båtkärra till din nya båt eller behöver du kanske uppdatera den gamla? Att köpa båtkärror såväl som trailers begagnat har blivit allt mer populärt. Andrahandsmarknaden är otroligt stor och idag köps båtar såväl som båttillbehör begagnat som på rullande band. Det finns många fördelar med att undvika att köpa en helt ny båtkärra, men även nackdelar. När du vill köpa en begagnad båtkärra behöver du se till att ha goda kunskaper och veta vad det är som du ska undersöka och kontrollera.

Många som väljer att köpa en begagnad båtkärra stirrar sig blinda på priset. Som båtägare har man många större kostnader för en båttrailer, så det är egentligen inte konstigt att man vill försöka minimera utgifterna så mycket som möjligt. Att köpa begagnat kan då vara ett bra alternativ, men går du enbart efter prislappen kommer du att begå många misstag och troligtvis “köpa grisen i säcken”.

Fördelar med att köpa båtkärra begagnat

Vi börjar med att titta på alla de fördelar som finns med att köpa en begagnad båtkärra istället för en sprillans ny, detsamma gäller för rostfria propellrar.

  • Du kan hitta modeller som inte längre finns kvar på marknaden
  • Du kan få en fräsch och fin båtkärra till mycket lägre kostnader
  • Det är inte ovanligt att många privatpersoner slänger med ett och ett annat tillbehör när du köper båtkärran

Vi är säkra på att du med största sannolikhet kan komma på en hel del fler fördelar med varför du bör välja begagnat framför nytt båtkärra, men kom ihåg att en redan använd båtkärra också kan komma med en hel del nackdelar. Det är inte alla försäljare som är ärliga och pålitliga. Därför är det viktigt att du själv kontrollerar båtkärran innan du slutför ett köp.

Nackdelar

Ja, vi ska inte sticka under stol med att det även finns nackdelar med att köpa begagnade båtkärror. Som ovan nämnt finns det många som inte är seriösa och håller du inte ögon och öron öppna kan du lätt bli lurad. När du köper begagnat har du dessutom ingen garanti att luta dig emot. Du måste alltså se till att du gör en grundlig kontroll. Har du inte kunskapen som krävs så är det rekommenderat att du tar med dig en person med kunskap inom området.

En kontroll av båtkärran är relativt enkel att utföra när du vet vad du ska leta efter. Till att börja med måste du säkerställa att det inte finns några djupa rostangrepp på kärran, men det ska inte heller ha utförts någon snabb-galvanisering på båtkärran. Här är det viktigt att du även testkör den så att du har möjlighet att kontrollera hur bromsarna fungerar och glöm inte bort att säkerställa så att vaggor, rullar och winsch är hela och fungerande. Många äldre båtkärror är utsmyckade med trädetaljer på sidorna. Undersök dessa för att se att ingen röta pågår.