Efter att ha gjort en badrumsrenovering är man ofta särskilt angelägen om att hålla rummet rent och fräscht. Det är ett bra tillfälle att skaffa sig kunskap om var smutsen samlas snabbast – och hur man på effektivast möjliga vis kan göra någonting åt det. Det är också ett bra tillfälle att titta på nya städtekniker och medel.

Så hur ska man egentligen göra? Här kommer ett par tips som kan hjälpa dig att hålla rummet fräscht efter en badrumsrenovering.

Duschhn

Duschmunstycket är något som tenderar att bli smutsigt ganska fort. Ett effektivt sätt att rengöra det är att ta en återförslutningsbar påse och fylla den med vinäger. Trä sedan påsen med innehållet över duschmunstycket, fäst påsen, och låt så stå över natten. När du sedan vaknar nästa dag kommer bakterier och annat som frodats där inne vara borta. Glöm givetvis inte att skölja ur munstycket efter rengöringen. Den här metoden kan vara särskilt angelägen i stockholm att använda sig av om du nyligen har gjort en badrumsrenovering. Kanske har du ett nytt och snyggt munstycke du gärna vårdar ömt?

Kakel, väggar och tak

När kakel, väggar och tak ska rengöras finns en relativt effektiv metod. Ta bara universalrengöring och spraya det på lämpliga ställen. Sätt sedan på duschen på högsta möjliga temperatur (och fullt tryck) och låt det stå ett tag. Det bör inte ta mer än 5 – 10 minuter innan ånga har börjat fylla rummet. När så sker stänger du bara av duschen, stänger dörren och väntar i ungefär en 20 minuter. Ta sedan en trasa för badrumsrenovering stockholm och torka av alla ytor. För taket rekommenderas en ren och torr mikrofibertrasa. Kakelgolvet bör rengöras sist, eftersom smuts från väggar och tak sannolikt kommer att hamna där.

Toaletten

Kanske har ni installerat en ny toalett under er badrumsrenovering? Givetvis är det här något som kräver en del energi vad gäller städningen och får tips på badrumsrenovering stockholm. Något som många rekommenderar är att man häller ned bakpulver i toalettskålen, väntar, och sedan tar toaborsten och spolar för en effektiv rengöring. Det här fungerar bra i de allra flesta fall – men om det fortfarande syns fläckar, kan det vara bra att testa med andra medel. Det finns många medel på marknaden, men en fördel med bakpulver är att det knappast är fullt med kemikalier. Om du ska köpa ett medel, leta då gärna efter svanmärkning och annat som tyder på att tillverkaren har miljön i åtanke.