Jan Vestergren ville ha en taktvätt och blev lurad av männen som skulle utföra detta. Det lämnade honom med ett stort hål i taket på sin villa efter att männen sparkat sönder taket. Det regnade in i innertak och även ner i vardagsrummet, Jan vill varna alla som ska anlita folk till en taktvätt att vara rejält skeptiska.

På en nyårsaftons eftermiddag fick Jan besök av ett gäng män som knackade på hans dörr och de erbjöd sig att göra en taktvätt billigt och för endast 2700 kronor gick dom med på att göra arbetet. Jan visste att han var tvungen att utföra en taktvätt till sommaren så lite desperat efter att spara pengar så tog han erbjudandet.

Hål i taket
Männen som påbörjade arbetet med Jans taktvätt knackade på efter en stund och ville visa Jan taket som till hans stora förvåning hade stora hål i det. Hans eternittak var bortrivet och man såg ända in till vardagsrummet. Männen som skulle utföra Jans taktvätt sa att hans tak var i så pass dåligt skick att det rasa samman så fort dom hade börjat spruta med högtryckstvätten på taket.

Vittnen såg på
Jan var helt hundra procent säker på att hans tak var i bra skick och det här var en fråga om rent lurendrejeri på hans taktvätt. En av Jans grannar hade sett att det inte alls handlade om en taktvätt utan att männen har tagit sönder hand tak med vilje. Männen som lurade Jan sa att de var villiga att laga taket för 50 000 kronor vilket Jan inte nappade på utan hotade dom med att ringa polisen om de inte försvann ur hans åsyn illa kvickt.

Jan är helt säker på att de inte var en taktvätt dom var ute efter från första början utan de ville bara verka så från början så att de kunde sedan lura honom på ännu mer pengar. Männen som varit hos honom och erbjudit sin taktvätt ringde och försökte pressa honom på de pengar dom arbetat för under tiden dom varit där.

Polisanmälan gjord
Jan får kostnaderna för att laga taket täckta av sitt försäkringsbolag och männen som erbjöd en taktvätt men som förstörde hans tak blev anmälda för att brutit flera lagar och följde inte lagara så som https://gbgtakochfasad.se gör. Den ena lagen om eterniten som dom rev loss, den måste hanteras på ett ytterst försiktigt sätt då asbest som eterniten innehåller är farlig att få i sig. Sen så är det lag på att man har skyddsutrustning vid en taktvätt vilken männen inte hade.

Polisanmälan lades ner på grund av att man inte kan bevisa det trots vittnen som såg på och hålen i huset. Jans taktvätt som skulle spara honom pengar blev dock en läxa för honom som han delar med alla han möter på så de inte gör samma miss.